SP 20 Wiosna na talerzu-konkurs

Wyniki konkursu szkolnego „Wiosna na talerzu”, zorganizowanego w ramach treningu kulinarnego przez panią terapeutkę Agnieszkę. Konkurs miał na celu promowanie zdrowego trybu życia i świadomości podczas przygotowywania posiłków. Uczniowie zwiększyli również samodzielność i wyobraźnię w kuchni, może odkryli talenty kulinarne na skalę „MasterChefa „.

Chętni uczniowie wykonywali i zjadali zdrowe posiłki, a następnie wysyłali zrobione wcześniej fotografie. Wybór był bardzo trudny, bo poziom prac bardzo wysoki.

Pod uwagę brano następujące kryteria:

  1. Samodzielność i zaangażowanie podczas wykonania pracy.
  2. Estetyka posiłku i walory artystyczne zdjęcia.
  3. Ilość zdrowych składników oraz nowopoznanych smaków.

Lista zwycięzców w klasach I-III :

1 miejsce : Milena Karaś 2c, Mzyk Wiktoria 1a, Tomasz Majewski 1a,

2 miejsce: Leon Ostrowski 1b, Christ Szymon 1a,

3 miejsce: Korneliusz Raczyński 2b.

wyróżnienia: Bartosz Wieczorek 1a, Bartosz Grześkowiak 1a

Lista zwycięzców IV-VIII:

1 miejsce : Piotr Rzychoń 5c,

2 miejsce: Wiktor Chrzan 5c,

3 miejsce Jakub Grzechacz 5c.

Serdecznie gratuluję!!! Dyplomy zostaną przesłane na adresy e-mail, a osobiście wraz z nagrodami odbierzecie je przy najbliższej uroczystości. A.Dyla